Καποδιστρίου 38, 10432 Αθήνα 2111828777

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022 - Ilisconsulting

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022

07/04/2022 ilis Comments Off

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για το 2022 είναι «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας». Η φετινή επιλογή έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν.

Εξαιτίας της πανδημίας που ταλανίζει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη εδώ και δύο χρόνια όλοι μας έχουμε δώσει έμφαση στη διατήρηση της καλής μας υγείας και στη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας. Ένας από τους τρόπους να επιτευχθεί είναι η σωστή διατροφή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θέλοντας να επικεντρωθεί στα επικρατέστερα ζητήματα υγείας που απαιτούν την άμεση προσοχή μας.

Να θυμίσουμε πως η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, καθιερώθηκε το 1948 και άρχισε να γιορτάζεται κάθε χρόνο από 1950.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο σε ετήσια βάση οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Στα περιβαλλοντικά αίτια συμπεριλαμβάνεται η κλιματική κρίση, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η κλιματική κρίση αποτελεί, επίσης, μια υγειονομική κρίση.

Όταν αναφερόμαστε στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας, η ρύπανση είναι η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό. Έτσι, υιοθετώντας μια διατροφή που περιλαμβάνει τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα κάνουμε το πρώτο βήμα προκειμένου να την μειώσουμε.